20 éves a Beton Technológia Centrum

Vállalatunk - amely rendszeres, előírt mintavételekkel gondoskodik a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) betontermékeinek állandó minőségéről – 2020-ban ünnepeltük fennállásunk 20. évfordulóját. Az elmúlt két évtizedről ügyvezetőnkkel, Csókás Elekkel készült interjún keresztül ismerkedhetnek meg.

Akkreditált betonlaboratóriumaink – amelyek Budapesten, Debrecenben és Dunaújvárosban találhatóak meg – a DDC-vel együttműködve, a cementek tulajdonságait közvetlenül a betonban vizsgálja, és a szakemberek képesek adott felhasználási területre optimális beton-receptúrák kifejlesztésére is.

Vállalatunk erőssége a kiemelkedő laborháttéren kívül a szakemberek tudásában és szakmai központosságában rejlik. 
Az elmúlt 20 év során számos projekt létrejöttéhez járultunk hozzá: a Kőröshegyi völgyhíd építésének laborhátterét, a Bátaapáti radioaktív veszélyes hulladék tározójának és a paksi Kiéget Kazetták Átmeneti Tározójának építési ellenőrzését vállalatunk végezte.

„Visszatekintve az elmúlt 20 évre, úgy ítélem meg, hogy szakmailag alapvetően nem történtek változások, hiszen a BTC megalapításakor is a mérésalapú laborvizsgálat és a magas színvonalú szakmaiság volt az alapítók elvárása, és ez az elvárás, és értékrend azóta sem változott. Nem véletlenül ez lett a szlogenünk: „Pontos értékre építünk”. 

„2016-ban csatlakoztam ügyvezetőként a BTC-hez. Az elmúlt 4 év volt talán a cég életében legmozgalmasabb időszak, hiszen nem sokkal idejövetelem után történt meg a DDC-Cemex akvizíció, mely a BTC-t is kihívások elé állította. Az akvizícióval a DDC betonágazat betonüzemeinek száma közel a duplájára nőtt, így a mi munkánk is megduplázódott.” – emlékezett vissza az elmúlt évekre Csókás Elek.

Jelentős eszköz és létszámfejlesztést kellett végrehajtani a feladatok sikeres elvégzése érdekében. Sikerült olyan szakembereket a csapatba integrálni, akik zászlóvivői lehetnek a magas minőségben végzett munka ismertetésében és közkincsé tételében. 

2020 decemberében a BTC új telephelyre költözött, ezentúl a 1186 Budapest, Besence utca 7/B címen végzi tevékenységét.
Bemutatkozik a BTC
BTC Cégismertető
Szolgáltatások